Ramin Jahangiri, mäklare på Fastighetsbyrån i Sundbyberg
Linda Broman, rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyrån är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för mäklarstudenter. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern där studenter rankar sina drömarbetsgivare.

Varje år genomförs undersökningen Företagsbarometern bland 20 000 svenska studenter. I kategorin för mäklarstudenterna hamnar Fastighetsbyrån i topp som den mest attraktiva arbetsgivaren.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över att studenterna för andra året i rad väljer oss som den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen. Dels för att vi ständigt arbetar med olika åtgärder för att skapa bra arbetsplatser och bra förutsättningar för medarbetarna. Dels för att det här är ett kvitto på att vi lyckats kommunicera de fördelar som finns med att jobba på Fastighetsbyrån, säger Linda Broman, rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyrån anställer cirka 300 personer varje år, merparten direkt från mäklarutbildningarna runt om i landet. Ramin Jahangiri började på Fastighetsbyrån som nyexaminerad mäklare och fick sin registrering sommaren 2013. Redan första helåret blev han företagets, och en av branschens, bäst säljande mäklare.

– Jag har blivit en av de mäklare som omsätter mest i branschen väldigt fort. Och givetvis har företaget, arbetsplatsen och de verktyg som finns en stor del i det. Jag har fått bra hjälp och introduktion från början. Både stöttning från mitt kontor i Sundbyberg och även vägledning från andra kollegor inom företaget. Sedan har Fastighetsbyrån en positiv kultur och ett klimat som passar mig, säger Ramin Jahangiri, mäklare på Fastighetsbyrån i Sundbyberg.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.