RiksmäklarenUnder februari månad har Riksmäklaren sålt rekordmånga tomter och bostäder i det nya området Lindbacken, som håller på att växa upp strax öster om Uppsala.

– Då det totala utbudet av begagnade bostäder på marknaden är mindre än tidigare, så blir trycket stort på den nyproduktion vi säljer. När det gäller Lindbacken, så kan vi dessutom se att intresset hela tiden ökar, i takt med att området växer fram, säger Jenny Ceder på

Den nya stadsdelen kommer, när den är färdigbyggd, att inrymma cirka 850 bostäder. Riksmäklaren är det mäklarföretag som har huvudansvaret för försäljningen i Lindbacken och har hittills sålt cirka 250 objekt i området. Under februari har ytterligare 35 tomter, med ett mycket bra läge i Lindbacken, släppts till försäljning. De gick åt i rasande takt, med 22 avtal skrivna på bara ett par veckor.

– Tomterna är inte knutna till någon husleverantör, så här finns möjlighet att välja fritt bland leverantörerna på marknaden, berättar Jenny.

Även när det gäller bostadsrätterna har trycket varit enormt de senaste veckorna. I Brf Bergmyntan, som säljstartades vid årsskiftet, finns endast fyra av totalt 17 radhus kvar. När Riksmäklaren den 3 mars startar försäljningen av ytterligare en bostadsrättsförening i området, Brf Lindhagen 1, räknar Jenny Ceder med ett lika stort intresse.

– Det är jättefina stenhus i två plan, som många spekulanter har väntat länge på, så de lär nog gå åt i samma takt de också.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.