HusmanHagbergSveriges fastighetsmäklarstudenter har sagt sitt. HusmanHagberg rankas som den tredje populäraste arbetsgivaren enligt Universums årliga karriärundersökning Företagsbarometern.

– Det är fantastiskt att se att studenterna attraheras av våra grundvärderingar och vad vi som företag står för, säger VD Lennart Hagberg.

Inte nog med att kvala in på en hedrande bronsplats, HusmanHagberg har gjort en rekordökning från förra årets fjärdeplats.

– Vi driver vår verksamhet efter ledorden äkta passionerade vinnare. Våra medarbetare älskar sitt jobb och gör det med passion, det märker studenterna, inte minst när vi är ute på högskolorna. Det är där och ute på våra kontor som vi gör intryck, det personliga mötet är vår främsta styrka och det som har tagit oss så långt, menar Christian Hjort, HR- och Rekryteringschef på HusmanHagberg.

HusmanHagberg var först i branschen med att införa ambassadörer på högskolorna runt om i landet, ett koncept som flera branschkollegor tagit efter. Från dag ett har kedjan jobbat målmedvetet med rekryteringskommunikationen med tydliga kanaler, målgrupper och budskap.

– Det är hårt, långsiktigt och engagerat arbete som har gett resultat. Alla möten ute på högskolorna ger oss energi in i vår fortsatta utveckling och det är stort att känna att studenterna uppskattar oss och ser oss som ett självklart val av arbetsgivare, säger Christian Hjort.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.