?????????????En bostadsrätt i Sverige har de senaste tre månaderna varken gått upp eller ned i pris. Under det senaste året däremot har genomsnittspriserna stigit med nio procent. I Stockholms län har bostadsrättspriserna stått stilla i pris de senaste tre månaderna och ökat med tio procent det senaste året.

Villapriserna har i Sverige som helhet stigit med en procent de senaste tre månaderna och med nio procent det senaste året. I Stockholms län har villapriserna stigit med tre procent de senaste tre månaderna och med tretton procent det senaste året.

Hemnet rapporterar att förra veckan hade de 2,2 miljoner unika besökare vilket var tretton procent högre än samma tidpunkt 2014. Samtidigt är utbudet av villor och bostadsrätter fortfarande lågt.

Aktiviteten på bostadsmarknaden brukar gå ned över jul och nyår och en bit in i det nya året. Då vi har fullt upp med att fira jul och nyår. En del år med mycket snö och lång vinter påverkas framförallt villamarknaden, då man ofta vill både visa och se en trädgård utan snö. I år har aktiviteten hållits uppe.

– Det unika i år är inte bara ett ovanligt litet utbud utan också det att många som går i beslut att flytta gärna gör det innan sommaren, på grund av de nya amorteringsreglerna. Det har gett och kommer att ge en ökad aktivitet på bostadsmarknaden, säger Claudia Wörmann, analyschef på Svenska Mäklarhuset.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.