M-ringenEn trygg plats, grundläggande utbildning och slutligen ett nytt hem. Det är vad Mäklarringens insamlade pengar används till på det center för föräldralösa barn i Mocambique som kedjan stödjer sedan två år tillbaka. Under förra veckan besökte tre mäklare barnen och följde arbetet på plats.

Mäklarna Eva Lundqvist, Andreas Yacoub och Nursel Gündüz har precis kommit hem från resan till Chimoio i Mocambique där de kunde följa barncentrets upprustningsarbete på plats. Förutom centrets dagliga drift har pengarna under året bland annat används till att bygga två nya slöjdsalar. Där får barnen chansen att lära sig ett hantverk som de senare ska kunna försörja sig på. På centret finns också en volontär sjuksköterska som börjat arbeta på heltid.

– Den här resan har verkligen gett oss alla nya perspektiv. Att så tydligt få se vilken nytta de pengar vi och våra kunder skänkt var oerhört inspirerande. Alla företag borde på ett eller annat sätt engagera sig för behövande, säger Eva Lundqvist, mäklare på Mäklarringen Vallentuna.

Armband
Nursel Gündüz, mäklare Mäklarringen Vällingby/Hässelby, under ett besök på Läkarmissionens barncenter i Moçambique.

Sedan 2013 har Mäklarringens kontor över hela Sverige samlat in pengar till ett center för hemlösa barn i Mocambique tillsammans med biståndsorganisationen Läkarmissionen. Under 2014 bidrog Mäklarringen med sammanlagt 417 190 kronor genom att skänka en valfri summa pengar för varje såld bostad. Totalt har kedjan samlat in över 800 000 kronor sedan starten 2013. Insamlingen fortsätter nu under 2015.

 

 

Med på resan till Mocambique var:

Eva Lundqvist, huvudkontorets presskontakt och mäklare Mäklarringen Vallentuna

Andreas Yacoub, mäklare Mäklarringen Vällingby/Hässelby

Nursel Gündüz, mäklare Mäklarringen Vällingby/Hässelby

Henrik Östman, projektledare Läkarmissionen

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.