MäklarringenUnder 2014 bidrog Mäklarringen med sammanlagt 417 190 kronor till föräldralösa barn i Mocambique. Pengarna har de samlat in tillsammans med sina kunder. Nu ska tre mäklare besöka det center för hemlösa barn dit pengarna går. Den 8 februari inleds resan.

Sedan 2013 har Mäklarringens kontor över hela Sverige samlat in pengar till ett center för hemlösa barn i Mocambique tillsammans med biståndsorganisationen Läkarmissionen. Den 8 februari reser tre mäklare, från bland annat det kontor som samlat in mest pengar, själva till Mocambique för att följa arbetet på plats.

– Det känns både viktigt och inspirerande att själv få besöka barncentret och se vilken nytta våra insamlade pengar gör. Mäklarringens engagemang har stor betydelse. Vi utmanar därför andra mäklarföretag att göra samma sak, säger Eva Lundqvist, mäklare på Mäklarringen Vallentuna.

För varje sålt objekt har kontoren skänkt en valfri summa pengar till det hjälpcenter för föräldralösa barn i staden Chimoio i Mocambique, som Mäklarringen stödjer. Totalt har kedjan samlat in drygt 800 000kronor sedan starten 2013. Insamlingen fortsätter under 2015.

Med på resan till Mocambique följer:

Eva Lundqvist, huvudkontorets presskontakt och mäklare Mäklarringen Vallentuna
Andreas Yacoub, mäklare Mäklarringen Vällingby/Hässelb
Nursel Gündüz, mäklare Mäklarringen Vällingby/Hässelb
Henrik Östman, projektledare Läkarmissionen

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.