HemnetFrån den 18 februari blir det för första gången i Hemnets historia tillåtet för mäklare att visa sina varumärken på sidan. Eftersom Hemnet har haft så kallade konkurrensneutralitet, vilket innebär att det varit förbjudet att visa varumärken på hemsidan.

– Vi har sett att det finns ett behov för detta och att mäklarna har svårt att hitta alternativ till de tryckta tidningarna, som börjar tappa räckvidd. Som mäklare idag vill man hitta digitala alternativ och för oss är det självklart att erbjuda det som Sveriges största bostadssajt, säger Andreas Löwgren, försäljningsdirektör på Hemnet, till Dagens Media.

Det nya upplägget går under namnet Mittuppslaget och kommer vara specifika annonser som ligger på plats tolv i träfflistan. Annonserna på Mittuppslaget kommer att även att vara dubbelt så stora som för övriga objekt och bilderna fyra gånger större än normalt.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.