ErikOTorsdagens besked om att Riksbanken sänker reporäntan till minus 0,10 procent har skapat en flora av spekulationer. Men Erik Olsson, Erik Olsson Fastighetsförmedling, tror inte att bostadsmarknaden kommer att påverkas.

– Erik Olsson Bostadsindex visar att hushållen redan kalkylerar med betydligt högre bolåneräntor än dagens när de planerar sina bostadsköp, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling, till FMFs nyhetssida.

På frågan om spararna nu kommer att få betala för att ha sina pengar på banken svarar Olsson att redan idag betalar många människor mer i avgifter för att betala räkningar och för kreditkort som är knutna till lönekonton än vad den minimala räntan på kontot blir.

 

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.