HHSandra Ågren på HusmanHagberg i Gällivare förmedlade hela 147 stycken bostäder under 2014, varav hälften var villor och radhus. Hittills har inte HusmanHagberg hört talas om någon som nått upp i det antalet, kan Ågren vara den mäklaren som förmedlade flest bostäder under 2014?

– Det finns storstadsmäklare som drar in högre provisioner, men här säljer vi många bostäder. Villor kräver ett större kringarbete än bostadsrätter, bland annat på grund av besiktningar. Eftersom det är ont om besiktningsmän här uppe, så drar det ofta ut på tiden. Kan vi minska väntetiderna så skulle jag hinna göra ännu fler affärer, säger Sandra Ågren.

Vad är hemligheten bakom framgångarna?

– Att jobba strukturerat. Utan struktur funkar det inte, berättar Sandra. Till sin hjälp har Sandra mäklarassistenten Mona Härkönen, som hjälper henne med mycket av det administrativa arbetet. Tack vare Mona kan jag fokusera på det som jag är bäst på – att göra affärer. Man måste älska det man gör, och det gör jag. Jag älskar mötet med människor och att hjälpa dem med sitt livs största affär.

Bostadsmarknaden i Gällivare-Malmberget är glödhet i och med att Malmberget flyttas för att gruvan ska kunna expandera.

– Nyproduktionen har inte riktigt kommit igång, vilket gör att efterfrågan på befintliga bostäder ökat kraftigt, avslutar Sandra.

Läs mer om HusmanHagberg i årets första nummer av MäklarVärlden som just nu får sin form och skickas till tryckeriet nästa vecka.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.