RaminbyrånRamin Jahangiri är 24 år gammal och 2014 var hans första helår som fastighetsmäklare. Han jobbar på Fastighetsbyrån i Solna/Sundbyberg och under förra året förmedlade han 146 stycken bostäder och hade provisionsintäkter på 7,5 miljoner kronor. Det gör att Ramin Jahangiri vinner titeln som Årets mäklare på Fastighetsbyrån och placerar sig i absoluta försäljningsstoppen i branschen.

– Ramins prestation är imponerande. Många trodde inte det var möjligt att komma upp i sådana siffror så snabbt. Men hårt arbete, vilja och målmedvetenhet har gjort att han lyckats. Det roligaste är kanske att han har en väldig hög kundnöjdhet. Riktigt nöjda kunder ger rekommendationer vilket är en förutsättning för att kunna ligga på den här höga nivån, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

På Fastighetsbyråns 10-topp-lista över försäljning finns mäklare från olika delar av Sverige – och Spanien. De tio mest säljande mäklarna hade alla över fem miljoner i provisionsintäkter och ett snitt över sex miljoner. Två kommer från Fastighetsbyrån i Torrevieja. Övriga jobbar i Solna/Sundbyberg, Boden, Södermalm, Göteborg Väster, Tumba, Kungsholmen, Uddevalla och Sunne.

Ramins bästa råd till säljare:

När du ska välja mäklare så gå på deras visningar. Då ser du hur de agerar, vilket material de använder och kan bilda dig en uppfattning om hur han/hon skulle sköta jobbet för dig.

Ramins bästa råd till köpare:

Ring alltid mäklaren direkt om du är intresserad av en bostad. Idag går försäljningarna så fort att det är stor risk att gå miste om sitt drömboende om man inte håller sig framme.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.