JohanEngström-vd_svenskfast
Johan Engström, ny vd för Svensk Fastighetsförmedling.

Styrelsen för Svensk Fastighetsförmedling har utsett Johan Engström till ny vd med tillträde första januari. Johan Engström kommer närmast från Swedbank där han haft en rad olika ledande befattningar inom den svenska kontorsrörelsen, bland annat som chef på Swedbank Karlstad och business controller på Swedbanks huvudkontor.

– Johan kommer med sin breda erfarenhet från bankrörelsen stötta både mäklarverksamheten och etablera ett bra samarbete med banken. Med sin långa erfarenhet som ledare och affärsman kommer Johan skapa framåtanda i Svensk Fastighetsförmedling, säger Jan Eriksson, styrelseordförande på Svensk Fastighetsförmedling.

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att leda Svensk Fastighetsförmedling. Jag ser fram emot att tillsammans med franchisetagarna få driva ett starkt varumärke i en spännande bransch med stora möjligheter, kommenterar Johan Engström.

Johan Lövgren lämnar bolaget i samband med att Engström tillträder.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.