lagparagrafSEB förlorade varumärkesbråket mot HusmanHagberg. Varumärket ”Trygg” används inom ett flertal bolag i storbankskoncernen SEB, sedan bolaget 1997 köpte upp Trygg Hansa.

Det var att HusmanHagberg använt varumärket ”Tryggadd” som fick SEB att skicka anmälan till Patent och registreringsverket. Via dotterbolaget Repono Holding har SEB krävt att HusmanHagbergs varumärkesregistrering ska hävas, det skriver Dagens Media.

Men PRV har valt att avslå SEBs begäran. Bland annat med motiveringen att ändelsen, Trygg-ADD, är tillräcklig för att konsumenter inte kommer förväxla de olika varumärkena.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.