perjohnler-vd_swedebankPer Johnler, vd i Swedbank Franchise med ansvar för Fastighetsbyrån, Juristbyrån och Swedbank Företagsförmedling, har i samråd med Swedbank, valt att lämna banken. Det innebär att Per Johnler lämnar sina uppdrag från om med 1 juni 2015 och står fram till dess till bankens förfogande.

– Det har varit väldigt spännande och givande år för mig att först driva Fastighetsbyrån och sedan ta ett vidare ansvar för Swedbanks franchisebolag och även Hemnets verksamhet. Vi delar inte synen på hur Swedbanks mäklarverksamhet ska drivas vidare och då känns det naturligt att jag lämnar mina uppdrag, säger Per Johnler.

Per Johnler började som vd på Fastighetsbyrån 2001 och utsågs 2010 till VD för Swedbank Franchise. Per kommer även att i samband med detta lämna sina styrelseuppdrag i bolagen inom Swedbank Franchise och sitt uppdrag som ordförande i Hemnet.

– Per har stor del i Fastighetsbyråns framgång och har även bidragit till utvecklingen i Swedbanks övriga franchiseverksamheter. I samband med diskussionerna kring hur vi ska driva Swedbank Franchise vidare har vi landat i det här beslutet, säger Jonas Erikson på Swedbank.

Bankens arbete med att hitta en ersättare har påbörjats. Under interimsperioden går Lars-Erik Nykvist (vd i Fastighetsbyrån) in som tf vd för Swedbank Franchise och Victoria Sundström (HR chef och vice vd i Fastighetsbyrån) blir tf vd i Fastighetsbyrån.

Per Johnler kommer också att lämna sitt uppdrag i Hemnet, där han varit ordförande sedan 2008.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.