TomasWiderlöv
Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co.

Från och med i förra veckan får bostadssäljare hos Widerlöv & Co sina objekt förhandspublicerade på Blocket Bostad i tre dagar innan de publiceras på Hemnet. Det innebär även att objekten, märkta ”Lite Före”, kostnadsfritt exponeras på sajter såsom Blocket, Aftonbladet.se, SvD.se och Klart.se under samma tre dagar. Sedan tidigare förhandspublicerar även Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, SkandiaMäklarna, Mäklarhuset, Mäklarringen och ERA på Blocket Bostad.

Widerlöv & Co, som förmedlar flest bostäder i Uppsala, har under två års tid publicerat sina objekt på Blocket Bostad. Nu inleds även förhandspublicering.

– Vi är alltid öppna för att bryta traditionella branschmönster och utveckla och förbättra försäljningsprocessen för våra kunder. Förhandspubliceringen på Blocket Bostad innebär en markant ökning av räckvidden för våra bostäder och budgivningsprocessen kan med fördel komma igång i ett tidigare skede. Detta optimerar möjligheterna till bättre slutpris, säger Tomas Widerlöv, vd på Widerlöv & Co.

När Widerlöv & Co i Uppsala nu utökar sitt samarbete med Blocket Bostad står Lite Före-annonserna på Blocket Bostad för omkring 42 procent av den totala marknaden i kommunen.

– Widerlöv & Co är den sjätte mäklarkedjan som beslutar sig för att vara ”lite före”. I Uppsala innebär det att vi närmar oss att bli en jämbördig konkurrent med Hemnet utbudsmässigt kring mäklarobjekt. Med tanke på att vi även har uthyresmarknaden stärker vi vår position som Sveriges nya bostadssajt oavsett boendeform, säger Robin Suwe, affärsområdeschef på Blocket Bostad.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.