UppsalaSenaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att Uppsala kommuns bostadsrättspriser i genomsnitt ligger högre än i många Stockholmskommuner.

I Uppsala kommun ligger det genomsnittliga kvadratmeterpriset på 35 877 kronor per kvadratmeter.

I förhållande till alla kommuner i Stockholms län hamnar Uppsalas kvadratmeterpriser bland de högsta, på sjunde plats.

– Så småningom spås ju Stockholm och Uppsala växa ihop, och sett till kvadratmeterpriserna på bostadsrätter är det redan på god väg att bli så. Väl utvecklad kollektivtrafik mellan Uppsala och Stockholm bidrar till utvecklingen, säger Maria Persson, fastighetsmäklare på Svenska Mäklarhusets Uppsalakontor.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.