perjohnler-vd_swedebank
Per Johnler, vd för Swedebank Franchise.

I förra veckan började rättegången i Stockholms tingsrätt som ska avgöra om Swedbanks köp av Svensk Fastighetsförmedling godkänns. Under åtta dagar hörs över 30 personer, bland andra Per Johnler, vd för Swedbank Franchise, Svensk Fastighetsförmedlings tidigare vd Peeter Pütsep, den tidigare presschefen Bessie Wedholm och den tidigare marknadschefen Camilla Tienso.

Konkurrensverket (KKV) har krävt att tingsrätten ska förbjuda Swedbanks köp av Svensk Fastighetsförmedling. Per Johnler säger till Dagens Industri att han upplever att KKV först gav grönt ljus till mäklaraffären, men sedan svängde när mediebevakningen intensifierades.

Senast den 17 december måste domstolen lämna sitt beslut, ska affären förbjudas eller kan Swedbank införliva svensk Fastighetsförmedling i sitt varumärke, Fastighetsbyrån.

Sedan september 2013 har Fastighetsbyrån ökat sin marknadsandel med 1,4 procentenheter, under samma tid har svensk Fastighetsförmedlings minskat sin marknadsandel med 1,9 procentenheter. Det rapporterar Di, efter statistik som Hittamäklare.se tagit fram.

Läs intervjuer med Per Johnler och Konkurrensverket i MäklarVärldens bibliotek, där årets nummer finns att läsa i biblioteket:

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.