nr2_low
Foto: Riksbanken.

Om fler svenskar ska tvingas amortera på sina lån, det kommer Finansinspektionen (FI) presenterar idag när de släpper sin plan på nya åtgärder för att minska hushållens skulder.

Nordeas chefsekonom Annika Winsth tror att nya låntagare som lånar 50 procent eller mer av bostadens värde kan komma att tvingas amortera, och att amorteringstiden blir någonstans mellan 25-50 år, det rapporterar SVT.

Idag finns inget amorteringskrav för den som har en belåningsgrad på under 70 procent. Bankföreningen ville tidigare rekommendera tuffare amorteringskrav för att dämpa hushållens skulder, men drog tillbaka förslaget i fredags efter kritik från Konkurrensverket, det rapporterar SVT.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.