AppenAntalet besök till Hemnet från mobil-appar har ökat med 98 procent på bara ett år. Och idag är det fler som besöker Hemnet från mobiler och läsplattor än från dator. För att möta det växande intresset släpper Hemnet nu nya förbättrade appar för mobiler och läsplattor.

– Mobilanvändandet växer kraftigt bland människor som letar bostad. Och förväntningarna och kraven från användarna ökar hela tiden. Därför lägger vi mycket energi på att förbättra upplevelsen i våra mobilappar. Den nya appen är snabbare, snyggare och mer inspirerande säger Tobias Bard, produktutvecklingschef på Hemnet.

Snabbhet i fokus


Den nya Hemnet-appen är snabbare och hastigheten för bildladdningar kommer att öka kraftigt. Appen har fått en ny design med mer magasinkänsla. Människor som letar bostad utvärderar ofta sökresultatet snabbt utifrån objektsbilderna för att sedan fördjupa sig i de bostäder som tilltalar dem. Bilderna på bostäder i träfflistan har därför gjorts större än tidigare och menyer och funktioner för sortering har blivit tydligare.

Ett annat område som har förändrats är kartsöket där alla bostadsobjekt nu ritas ut på kartan. Den populära tjänsten för att räkna ut boendekostnaden har förbättrats och fått en tydligare placering i bostadsannonsen. iOS-appen finns tillgänglig via Apple App Store och Android-appen kommer att finnas tillgänglig via Google Play inom kort.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.