mehmet_kaplan2
Memhet Kapln (MP), ny bostadsminister.

Stefan Lövfen har presenterat sin nya regering. Den består av 24 ministrar, 18 från Socialdemokraterna och sex från Miljöpartiet.
Mehmet Kaplan (MP) har utsetts till ny bostads-, stadsutvecklings- och IT-minister. 
Sedan 2003 är han ledamot i Miljöpartiets partistyrelse och blev invald i riksdagen 2006.

Stefan Löfven berörde i sin regeringsförklaring bostadsmarknaden i ett stycke där han uttalade målet att 250 000 nya bostäder ska byggas fram till år 2020. Han tryckte på att nya hyresrätter skulle utgöra en stor del av dessa. Bostadsministern flyttas från Socialdepartementet till Näringsdepartementet och får samtidigt ansvar för stadsutveckling.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.