BovisionUtannonserat pris på bostadsrätter i Stockholm och Göteborg har stigit den sista månaden. I Malmö har utannonserat pris stigit med 5,7 procent det senaste året, vilket nästan är lika mycket som i Göteborg.

Det visar Bovision och Valueguards annonsprisindex som publiceras i dag. Indexet visar hur utannonserat pris på bostäder i Stockholm, Göteborg och Malmö utvecklats månad för månad. Indexet löper från år 2008 och mäter prisutvecklingen månad för månad på utannonserat pris på bostadsrätter.

– Inflyttningen till storstäderna är stor. Det är i storstadsregionerna som jobben finns. Inflyttningen är större än bostadsbyggandet. Bristen på bostäder pressar upp priserna. Till Stockholms län flyttar årligen in lika många människor som bor exempelvis i Skellefteå det vill säga runt 80 000 personer, säger Peter Rydås, vd på Bovision.

Bovisions och Valuegards annonsprisindex mäter prisutvecklingen baserat på annonspriset för en genomsnittlig bostadsrätt. Datamaterialet kommer från Bovision och bearbetas av Valueguard.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.