Piemonte_Obrini Casa är en ny köpagent på marknaden med fokus på Piemonte, i nordvästra Italien. Bakom satsningen ligger Obrini Group som har bred erfarenhet av regionen Piemonte och fastighetsköp i Italien. Portföljen innehåller lägenheter, stadshus, fristående hus, vingårdar och verksamheter i Piemonte.

– Vi ser en stor ökning av skandinaver som visar intresse för Piemonte som område för husköp och investeringar och därmed även ett ökat behov av en partner vid fastighetsköpen som kan säkerställa en så smidig köpprocess som möjligt, säger Jenny Pehrson vd för Obrini Group.

Obrini Casa hjälper köpare genom hela köpprocessen och erbjuder även kompletterande tjänster både före och efter fastighetsköpet. Samarbete med lokala mäklare, advokater, arkitekter, byggingenjörer, byggföretag, serviceföretag ger köparen en komplett tjänst för fastighetsköp i Piemonte.

JennyPehson
Jenny Pehrson, vd för Obrini Groups.

– Den Italienska fastighetsmarknaden kan vara snårig och ofta är det många parter inblandade i affärerna. Dessutom är systemet annorlunda upplagt jämfört med den svenska bostadsmarknaden och språkbarriärer kan ofta ställa till det. Här underlättar det därför att köpa via en svensk bostadsförmedlare med lokal kunskap och erfarenhet.

Jämfört med priserna i Toscana, som är ett vanligt val av område för skandinaver, ligger Piemonte mycket bra till och det finns fortfarande möjligheter att köpa fastigheter till bra priser, enligt Obrini Group. Piemonte som område är fokuserat på vin och härifrån kommer några av Italiens och världens finaste röda viner som Barolo och Barbaresco.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.