ClueMobilGlue, ett dotterbolag till Phoniro Systems, har utvecklade en av världens första kommersiella lösningar för digital nyckelhantering via mobilen. Vilket betyder att mobiltelefon nu även fungerar som nyckel.

– Egentligen handlar det om mycket mer än att låsa eller låsa upp en dörr. Jag vill hellre beskriva det som en social plattform eftersom fördelarna är så många fler, säger Joakim Palm, marknadschef på Glue.

Idag har man levererat fler än 65 000 låsenheter till mer än 100 svenska kommuner. Sedan leveransen av det första låssystemet 2007 har landets hemtjänster utfört över 250 miljoner låstransaktioner.

– Det gör att vi har en teknik som vi litar på. När vi utvecklar det smarta låset till slutkonsumenten har vi med oss mycket av den teknik som under många år och öppningar har testats av Phoniros användare. Det är en bra och stabil plattform att stå på.

Anpassad teknik

Tekniken har sedan utvecklats ytterligare för att bättre anpassas till en ny målgrupp. Framförallt gäller detta mjukvaran som i Glues fall bygger på att den smarta telefonen kommunicerar med en molnbaserad lösning.

Fördelarna handlar bland annat om ökad tillgänglighet och tillgång till information. Snabbt och enkelt kan access delas ut till de som ska ha tillträde till hemmet. Lika enkelt når man informationen i appens logg.  Informationsflödet kan dessutom styras så att ett textmeddelande skickas till mobilen när exempelvis barnen kommer hem från skolan.

– Allt detta är möjligt med Glue. Vi vill göra det lättare för dig att dela tillgång till ditt hem samtidigt som vi ger dig lite bättre koll på hemmet även när du inte är där, säger Joakim Palm.

Fakta:
Glue Lock installeras enkelt av användaren utan särskilda förkunskaper och innebär inte någon åverkan på dörren.

Appen Glue Control fungerar med iPhone 4S och senare modeller – en version för Android kommer inom kort.

Appen Glue Control kan laddas ner gratis från AppStore.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.