Foto: Umeå kommun
Foto: Umeå kommun

Priserna på borätter och villor i Umeå och Skellefteå fortsätter att rusa uppåt, visar färsk statistik, det rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik som presenterade utvecklingen på bostadsmarknaden. I Västerbottens län är det Umeå och Skellefteå som kraftigas uppgångar.

I Umeå har priserna på bostadsrätter ökat med fem procent de senaste tre månaderna, i riket har priserna gått ner med fem procent på samma period. Prisutvecklingen de senaste tolv månaderna är plus 25 procent i Umeå, medan motsvarande siffra för hela riket är plus 7 procent.

I Skellefteå har priserna stigit med 15 procent det senaste kvartalet, vilket också är siffran för de senaste tolv månaderna. Även på villamarknaden är prisutvecklingen i Umeå större än riket som helhet. I riket har priserna gått upp med tre procent, dubbelt upp i Umeå, under den senaste tre års perioden. Jämfört med samma tid förra året är prisutvecklingen upp med 14 procent.

För Skellefteås del är ökningen 11 procent de senaste tre månaderna, på årsbasis är ökningen 15 procent.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.