KulturHus_WadköpingDet tillhör inte vanligheterna att ett kulturhus i Wadköping är till salu. Friluftsmuseet Wadköping som är ett kulturreservat och idag mer känt som Örebros Skansen.

­– Det är mycket ovanligt att ett hus säljs i Wadköping, säger Lisa Svanlund Barkestam som är ansvarig mäklare från Skeppsholmen Sothebyrealtys, för kulturhuset som är till salu.

Kulturmuseet består enbart av flyttade hus från Örebros Centrala delar. De äldsta husen är från 1400- och 1500-talet. Kulturhuset var ursprungligen en mangårdsbyggnad från 1800-talet. 1991 flyttade nuvarande ägaren, Håkan Bagger, hela timmerstommen till en tomt i kulturområdet Wadköping.

Detaljerna från ursprungshuset är bevarade såsom fönster, dörrar, tak och golv. Likaså kakelugnar och veranda med vacker snickarglädje och de munblåsta glasen i fönstren. Självaste fasaden är över 100 år gammal.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.