AndreasLöwgren_Hemnet
Andreas Löwgren, Hemnet

I ett samarbete har Bauhaous och Hemnet tagit fram en digital funktion som estimerar renoveringskostnader. Precis på samma sätt som det idag finns funktioner för att estimera lånekostnader för objekt på hemnet.se kan man nu också räkna ut sina renoveringskostnader. Renoveringskalkylen kommer till en början att omfatta badrumsrenoveringar och uppskattar kostnader för material, arbetskostnad, sophantering och el.

– Vi är övertygade om att den nya renoveringskalkylen kommer att vara till nytta för många hemmafixare som vill byta eller förändra sitt boende. Renoveringsobjekt är populära bland många av Hemnets besökare och nu blir det ännu enklare att fatta ett köpbeslut, säger Andreas Löwgren försäljningsdirektör på Hemnet.

Hemnet_BauhouseFör den som funderar på att byta bostad kan det ibland vara svårt att veta vad den slutgiltiga kostnaden kommer att landa på i de fall det föreligger renoveringsbehov av objektet. För att underlätta för bostadsjägarna har Bauhaous och Hemnet i ett samarbete tagit fram en renoveringskalkylator som till en början kommer att estimera badrumsrenoveringar.

– Vi lanserade nyligen tjänsten montageservice i våra varuhus, som innebär att kunden till ett fast pris ges möjlighet att få produkterna de köper monterade och installerade av lokala hantverkare i närheten av varuhusen. Dessa tjänster hjälper till att estimera arbetskostnaderna för renovering och har gjort att vi kan erbjuda denna service tillsammans med Hemnet, säger Johan Saxne, marknadschef, Bauhaus.

Via kalkylen kan användaren sedan gå till Bauhaus webbshop för att välja de produkter som passar den valda standarden och stilen. I anslutning till kalkylatorn finns även instruktionsfilmer från Bauhaus fixartv.se som enkelt visar hur man gör de flesta renoveringar i hemmet själv, till exempel sätter klinker eller byter blandare. Hemnet och Bauhaus kommer att erbjuda fler typer av renoveringar i kalkylatorn framöver.

Besök renoveringskalkylatorn här:

http://www.hemnet.se/bygg_och_renovera/renoveringskalkyl

Besök fixartv.se här:

http://www.fixartv.se/

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.