SängVarannan bostadsjägare letar hem i sängen. Det visar en ny undersökning från Hemnet. Mellan klockan 22.00 och 23.00 hade Hemnet totalt 845 000 besökare under april månad i år. Och antalet besökare som letar på Hemnet under kvällstid via mobilappar har ökat kraftigt det senaste året.

Att många letar bostäder på kontoret och på bussen är inte så överraskande. Men att drömbostaden är det sista vi tittar på i sängen innan vi stänger ögonen kanske är mer förvånande. Enligt en ny undersökning bland drygt 1000 Hemnet-besökare har mer än hälften (54 procent) surfat efter bostäder i sängen innan läggdags. 31 procent av deltagarna i undersökningen kollar bostadsannonser i sängen minst en gång i veckan.

Och trenden med bostadsdrömmar i sovrummet får stöd i Hemnets trafikutveckling. Totalt har antalet besökare via mobilappar ökat med 27 procent mellan klockan 22.00 och 23.00*.

StaffanTell_Hemnet– Det är intressant att se att vi utökar vår mediekonsumtion till dygnets alla vakna timmar. Vi har koll på mobilen från det att vi vaknar på morgonen, när vi sitter på bussen på väg till arbetet och till och med innan vi somnar, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Om undersökningen:

1020 personer deltog i undersökningen som genomfördes via en webbenkät på hemnet.se under vecka 13 och 14, 2014.

*Antalet unika besökare på Hemnet under vecka 15, 2014 mellan klockan 22.00 och 23.00 jämfört med samma period året innan.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.