St-GöransGymnasium-bostäderSvenska Bostäder bygger om gamla S:t Görans gymnasium på Kungsholmen till studentbostäder och förskola. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull och byggs om med varsam hand. Det blir cirka 240 studentlägenheter och ökning av befintlig förskola till åtta avdelningar.

Lägenheterna får en yta på mellan 25-40 kvadratmeter. På varje plan byggs tvättstugor, förråd och gemensamt utrymme med balkong. Det byggs även cykel- och bilgarage i de två källarvåningarna.

Arkitekt är Léonie ”Lola” Geisendorf som arbetat på Le Corbusiers arkitektkontor i Paris. Byggnaden har en särställning inom svensk arkitektur och anses vara ett utmärkt exempel på ”the international style” och arkitekten Le Corbusiers ideal.

Den storslagna entréen med ljushall i tre våningar och den vackra gymnastiksalen högst upp är exempel på delar som bevaras som de är idag. Också den väggfasta butiksinredningen i låghusdelen bevaras. Takterasserna kommer att rustas upp till gemensamma ytor. Den utvändiga upprustningen lyfter fram byggnadens särprägel och unika karaktär. En entré öppnas upp mot Mariebergsgatan.

Inflyttning är planerad till hösten 2016.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.