Petra porträtt-3-2För Halmstadsbon och 37-åriga trebarnsmamman Petra Dellkvist är det viktigt att våga pröva nya utmaningar i livet. Flera dagar i veckan pendlar hon mellan hemmet i Halmstad och högskolan i Malmö. För MäklarVärlden berättar hon vad som gör resan värd och de intryck hon hittills fått av branschen under sitt första år på mäklarlinjen.

Varför vill du studera till mäklare?

Jag kände att det var dags för en förändring i livet och ville ta mig an nya utmaningar. Det som främst lockade mig var idén om nöjda kunder och glädjen över att få bidra och spela en nyckelroll i deras kanske största ekonomiska affär.

Vad visste du om yrket innan du började studera?

Jag visste någorlunda hur en arbetsdag kan se ut och vad den kan innehålla, främst avseende det som syns mot kunderna. Jag har även förstått att det förekommer jobb på helger och kvällar och att mäklare måste vara beredda på att anpassa sitt schema efter kunden och platsen eller byrån de befinner sig på.

Har din syn på yrket förändrats under utbildningen?

Ja, på sätt och vis, framförallt efter att etablerade mäklarföretag varit och gästföreläst på skolan. Detta har ökat min förståelse och insikt om branschen.

Var vill du arbeta när du är klar med utbildningen?

På ett företag med bra arbetsklimat och erfarna arbetskollegor där det finns utbildningsmöjligheter samt där personalens välmående är i fokus. En arbetstagare som mår bra presterar bättre. Geografiskt har jag inte riktigt landat i frågan än även om jag har riktat mitt intresse åt visst håll.

Hur ser du på konkurrensen mellan mäklare?

Man får hoppas att den bidrar till kvalitetshöjning inom branschen. Dagens kunder kan enkelt söka information om olika företag vilket ställer höga krav på företagets kvalité och ansikte utåt.

Vad är bäst med utbildningen?

Variationen och blandningen av ämnesområden samt den röda tråden av fastighetsvetenskap som tvärvetenskapligt ämne. Jag uppskattar även kunskapen hos lärarna och särskilt kompetensen inom juridikens område.

Finns det något du saknar i utbildningen?

Lite tidigt att svara på generellt, för utbildningen, så här i början. Jag hade gärna sett bättre framförhållning i samband med inställda lektioner, främst med tanke på alla som pendlar långt, bättre upplägg på Extern redovisning och räkenskapsanalys samt bättre möjligheter till att ta igen föreläsningar på distans.

Faktaruta
Namn:
Petra Dellkvist

Ålder: 37

Bor: i Halmstad sedan 2000 och kommer från Kristianstad

Studerar till mäklare på: Malmö Högskola

Årskurs: Ett med start Höstterminen 2013

Fritid: Något som jag önskar att jag hade mer av. Nu när jag pendlar till Malmö från Halmstad flera dagar i veckan värdesätter jag träning och tid med mina barn högt.

Motto: En god måltid bör avslutas med efterrätt.

 

 

 

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.