StaffanTell_HemnetEnligt siffror från Hemnet finns allt fler lyxiga bostäder till salu. I maj 2008 fanns 102 bostäder till salu för mer än tio miljoner kronor i Sverige. Samma månad fem år senare fanns 269 bostäder till salu i den prisklassen eller högre.

– Priserna har generellt sett gått upp och det innebär att fler bostäder hamnar över tio miljonersgränsen, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet, till Dagens Nyheter.

Det byggs även allt fler lyxiga bostäder, som till exempel Wallenstams lägenheter på Grevturegatan på Östermalm, kompletta med inbyggda högtalare, vinkällare, tv i hissen och walk-in-closet i sovrummen. Där snittpriset hamnade på cirka 100 000 kronor per kvadratmeter.

Även fastighetsbolaget Oscar Properties har satsat på lägenheter av det mer exklusiva slaget. På Nybrogatan 57 på Östermalm och på Karlavägen 76 finns nybyggen med lägenheter i mångmiljonklassen det skriver Dagens Nyheter.

HissentréTuleOch utanför centrala Stockholm kommer det finnas fler lyxiga bostäder, i Sundbybergs Tuletorn produceras  nya lägenheter. Totalt byggs 180 nya bostadsrätter, i två huskroppar, de ritas av samma arkitektbyrå som ritade lägenheterna på Grevturegatan. Och det kommer bland annat att finnas stora loungebalkonger, entréer och korridorer i hotellstil och lägenheterna högst upp kommer ha en utsikt ända till NK-klockan.

Niclas Berntzon, vd för Eklund Stockhom New York, säger till Dagens Nyheter att de märker att det finns en större benägenhet att lägga mer pengar på sitt boende och att intresset för unika bostäder ökar.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.