Hemnat_kartsökFrån och med maj i år kommer Hemnet att byta till Googles karttjänst för sitt bostadssök. Med Google Maps som grund har Hemnet skapat en helt ny kartdesign med en rad förbättringar, såsom bättre sökfilter, tydligare ikoner och enklare överblick. På sikt kommer det finnas nya möjligheter att söka boende utifrån intressant områdesinformation såsom kommunikationsmöjligheter eller närhet till livsmedelsbutiker och skolor.

– Vår nya kartdesign kommer att innebära en helt ny kartupplevelse för Hemnets besökare. Det skapar bättre förutsättningar att ge alla användare en lika bra upplevelse, oavsett om man surfar på dator, mobil eller surfplatta, säger Tobias Bard produktutvecklingschef på Hemnet.

De senaste tre åren har antalet besökare på hemnet.se, via mobila enheter, ökat med hela 998 procent. Samtidigt har kartan en central roll för bostadssökande via mobiler och surfplattor. Den nya karttjänsten kommer att ge en bättre mobil upplevelse då den anpassar sig utifrån användarens skärmstorlek, genom så kallad responsiv design.

De nya kartorna kommer att vara implementerade på Hemnet från och med början av maj.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.