NyaBlocketBostad_StartsidanBlocket Bostad relanseras med ny design och nya moderna funktioner. Bakom förnyelsen av sajten finns en gedigen förstudie där både användare och mäklare gett input om vad som bör utvecklas i form av funktionalitet. Fem av landets sju största mäklarkedjor har varit med i processen och många tekniska önskemål har fått gehör. Summerat har det handlat om att komma ikapp den digitala utvecklingen och hitta sätt att effektivisera mäklarens vardag och öka möjligheterna för säljarna att nå ut.

– Vi ville modernisera bostadsmarknaden och förutom fokusgrupper, djupintervjuer och användartester, hämtade vi även inspiration från utländska föregångsexempel i bland annat USA och Australien, säger Linnea Aguero pressansvarig Blocket Bostad.

Några funktioner i nya Blocket Bostad:NyaBlocketBostad_Objektsvy

Bättre översikt: Man behöver inte klicka sig igenom ett långt bildspel innan man kommer till planritningen. På Blocket Bostad är den publicerad jämte karta och gatvy i objektbeskrivningen.

Smartare kartsök: Kartan känner av från vilket område man är uppkopplad varpå man automatiskt hamnar i det länet. Kartnålarna dyker inte upp ovanpå varandra vilket kan göra det svårt att pricka rätt med markören. Istället grupperas bostäder med en siffra över antalet nålar.

Större bilder: I datorn är bilderna flera gånger större i sökresultatet jämfört med andra sajter.

Gå på visning hemma från soffan: Blocket Bostad är ensamma om att ha videoannonser publicerade på sin sajt utan att tittaren behöver slussas vidare till annan webbsida.

Enklare kontakt med mäklare: Mötesplatsen mellan mäklare och köpare är skapad för att kännas så personlig och tillgänglig som möjligt. Därför syns mäklaren med bild och med flera kontaktvägar såsom förifyllt mejlformulär, möjlighet att be mäklaren ringa upp och enkel knapptryckning för att boka kostnadsfri värdering.

 

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.