Claudia,mäklarhusetFrån och med den första juli ska det bli billigare att lösa bundna bolån. Det är ett välkommet beslut, skriver Svenska Mäklarhuset i ett pressmeddelande.

– De allra flesta som snabbt måste förändra sitt boende gör det på grund av ändrade familjeförhållanden. Att ta beslutet att flytta kan vara känslomässigt ansträngande och dessutom bli en dyr affär om man måste lösa sina bolån i förtid. Nu blir det lite billigare, och det kan även leda till ökad rörlighet på bostadsmarknaden, säger Claudia Wörmann, analyschef Svenska Mäklarhuset.

Svenska Mäklarhuset, som startades 1990 av Niclas Spång och Lars Björkstrand, har idag 130 medarbetare och 25 kontor i Stockholms län. Man förmedlar årligen cirka 3 000 bostäder och därtill även nyproducerade bostäder via en central nyproduktionsavdelning.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.