HuspengarLitenI går beslutade Statliga Bokföringsnämnden om att så kallade progressiva avskrivningar i bostadsrättsföreningar ska förbjudas. Ett beslut som kan leda till kraftiga avgiftshöjningar för många bostadsrättsägare.

– Det kan röra sig om 20 till 40 procent som avgifterna skulle behöva höjas, om man nu väljer att ta in medel via årsavgifterna, säger Helena Gustavsson, chefsekonom på branschorganisationen SBC, till Studio 12.

IngridEiken-Mäklarsamfundet
Ingrid Eiken, vd Mäklarsamfundet

Helena Gustavsson säger vidare att beslutet även ställer höga krav på styrelser i bostadsrättsföreningar.

Frågan om progressiva avskrivningar har väckt starka känslor och bland de som nu välkomnar statliga bokföringsnämndens beslut är Mäklarsamfundet.

– Det är bra med sunda och tydliga spelregler, säger Ingrid Eiken vd på Mäklarsamfundet.

Se intervjun i Studio 12: http://www.efn.se

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.