MingelbildI veckan bjöd deckarförfattaren Sofie Sarenbrant in till fest för att fira boksläppet av sin senaste rysare Visning pågår, en thriller som utspelar sig under en husvisning i den annars välmående stockholmsförorten Bromma. Med en hårresande mäklarmiljö som brottsplats fölls det sig naturligt med en mingeltätt releasefest på Fantasic Franks kontor i Stockholm.

– För oss finns det inget mer självklart än att förena estetik, inredning, kultur och andra typer av konstformer med en annars ganska själlös och förutsägbar mäklarbransch, säger Tomas Backman till MäklarVärlden.

På vilket sätt skiljer sig Fantastic Frank från andra mäklarfirmor?

– Det som utmärker oss från andra traditionella mäklarbyråer är att vi har en tydlig nisch med ambitionen att vara unika och nyskapade på marknaden. Genom att satsa på inredning och en visuellt tilltalande bildretorik väcker vi inspiration och skänker glans till lägenheter som annars kan ge ett dystert intryck och därför bli svårsålda. Vi vågar ta risker och resa oss över den vita och fräscha ”lägenhetsnormen” som dominerar mäklarbranschen, säger Tomas Backman.

Hur kommer det sig att ni väljer att samarbeta med deckarförfattaren Sofie Sarenbrant IMG_0105inför hennes boklansering?

– Sofie kontaktade oss efter att ha uppmärksammat våra tidigare kollaborationer med stylister och modemagasin och ville gärna använda vår lokal för sin releasefest. Vi tyckte att det var en utmärkt idé, då vi hyllar konstnärliga uttryck i alla dess former och välkomnade därför förslaget med glädje, säger Sven Wallén.

Fantasic Frank grundarna är inte ensamma om att hylla samarbetet, någon timma in på den folktäta mingelfesten fortsätter gäster att drälla in. Och det är inte bara den nya rysaren som väcker gästernas intresse, många blickar kastas även på Fantastic Franks trendkänsliga och medryckande bilder som hänger flitigt i lokalen. För värdinnan själv kunde kvällen inte vara mer fulländad.

– Jag har haft en fantastik kväll, en lyckad releasefest och är så glad över att så många av mina vänner och kollegor är här för att fira lanseringen av boken.

Varför valde du att hålla festen hos Fantastic Frank?

– Jag har alltid varit ett stort fan av deras känsla för stil, fotografi och design. De är bäst på det de gör och stilbildande inom sitt område. Min bok är färgad av en mäklarmiljö i allra högsta grad, därför föll det sig naturligt för mig att samarbeta med en mäklarfirma som jag beundrar, säger Sofie Sarenbrant till MäklarVärlden.

mingelbild, designer mingelbild, kompisar Mingelbild,kompisar Mingelbild,mat

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.