Råvind-SåldDet blev ett stort intresse när bostadsrättsföreningen Bävern valde att sälja sin råvind, från såväl Stockholms traditionella vindsinredare som från andra svenska fastighetsutvecklare. Det fanns till och med internationella fastighetsutvecklare bland budgivarna. Råvinden, på drygt 2 000 kvadratmeter, kommer att förädlas till attraktiva bostäder.

– Vindsinredningen kommer bli tekniskt avancerad, men det var inget hinder för intressenterna. De värdesatte däremot styrelsens beslutshantering vid försäljningen, i en förening med 200 lägenheter, säger Sven-Olof Johansson på DTZ, som var rådgivare vid transaktionen tillsammans med advokat Magnus Odin vid Lindskog Malmström Advokatbyrå.

Projektets storlek i kombination med läget är unikt. Bävern är belägen med adress Nybrogatan 66-72 samt 81-87 på Östermalm i Stockholm.

Slutlig köpare blev bygg- och utvecklingsbolaget Savana Invest AB, som är en etablerad aktör med god erfarenhet av vindsvåningsprojekt i Stockholms innerstad. Köpeskillingen offentliggörs i samband med byggstarten.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.