Konkurrensverket fortsätter att granska sammanslagningen av Swedbankägda Fastighetsbyrån och nyförvärvet Svensk Fastighetsförmedling.

I slutet av januari i år fick Konkurrensverket in en anmälan gällande Swedbank Franchise omdiskuterade köp av Svensk Fastighetsförmedling. Oron över Swedbanks nya dominanta ställning och höga ägarkoncentration har varit stor bland mäklare. Konkurrensverket har idag beslutat att titta närmare på köpet för att kunna bedöma om sammanslagningen hämmar konkurrensen för andra mäklarföretag.

Det nya beslutet innebär att Konkurrensverket har upp till tre månader på sig att bestämma huruvida affären godkänns eller ej. Om sammanslagningen ogillas kommer Konkurrensverket att ta ärendet till Stockholms tingsrätt och begära att köpet stoppas. Ett beslut kommer att tas senast den 17 juni 2014.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.