VictoriaSundströmFastighetsbyrån är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för mäklarstudenter. Det stod klart när priset delades ut på Universum Awards 2014. Priset bygger på resultatet av undersökningen Företags Barometern 2014.

Varje år genomförs undersökningen Företags Barometern bland 20 000 svenska studenter. I kategorin för mäklarstudenterna hamnar Fastighetsbyrån i topp som den mest attraktiva arbetsgivaren.

– Vi är så glada för det här priset, det är det bästa betyget på att vi lyckas nå ut till mäklarstudenterna och visa dem vilka är och vad vi kan erbjuda dem när de är klara med studierna. Mäklarstudenter är en viktig målgrupp för oss då vi har ett stort rekryteringsbehov av ca 250 nya medarbetare varje år. Säger Victoria Sundström, HR-chef och vice vd på Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyrån arbetar ständigt med att erbjuda nyexaminerade mäklare en arbetsplats som hjälper dem att utvecklas och lyckas som mäklare. Ramin Jahangiri som började på Fastighetsbyrån som nyexaminerad mäklare säger såhär;

– Om jag jämför med kurskamrater som har börjat på andra mäklarföretag så tror jag att det är lättare att lyckas här. Jag har fått jättebra hjälp. Man har tagit sig tid att skräddarsy planer för mig, så att jag ska bli bättre och bättre hela tiden.

Företags Barometern är en heltäckande och årligen återkommande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid som syftar till att hjälpa arbetsgivare i Sverige att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.