Under 2013 började 708 lägenheter byggas i Linköping. Det är rekord. Inte något år från 2001 och framåt har så många lägenheter påbörjats i Linköping. Linköping är inne i ett expansivt skede.

Bostadsmarknaden är central för den fortsatta tillväxten. De senaste åren har bostadsbyggandet varit relativt lågt, både i Linköping och i landet som helhet. Men nu pekar alla kurvor uppåt i Linköping.

– Inget år sedan 2001 har det byggs så mycket i Linköping som under 2013. Trenden fortsätter även under 2014. Signaler vi får från byggherrar och mäklare är mycket positiva. Det finns all anledning till optimism inför framtiden, säger byggansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok (C).

Byggrekord

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.