stugaSälen i Dalarna, Åre i Jämtland och Vemdalen i Härjedalen är populära fjällorter där många gärna köper eller hyr ett fritidshus. Det visar Bovisions genomgång av tio olika fjällorter.

Under sportlovet passar många på att titta på bostäder i olika områden för att sedan komma tillbaka senare under året och eventuellt köpa en stuga eller lägenhet.

En av de största fastighetsmäklarna i Åre säger till Bovision att de säljer mest under hösten inför jul- och vinterlov.

– Köpet av fjällstuga eller en bostadsrätt i fjällen börjar ofta med att man först hyr en stuga under ett par år under en vintersportvecka. Efter några år börjar man kanske fundera att också söka efter ett fritidsboende i fjällen. De svenska fjällen är ju helt fantastiska även sommartid, säger Peter Rydås.

Några av de vanligaste fjällorterna där folk söker fritidshus är enligt Bovisions genomgång Dalarna: Sälen och Idre, Värmland: Branäs, Jämtland/Härjedalen: Åre, Vemdalen, Funäsdalen, Ramundberget, Västerbotten: Tärnaby/Hemavan, Kittlefjäll.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.