IT i VärldsklassMicrosofts nationella tävling It i världsklass är avslutad och mäklarföretaget MOHV har vunnit modern it för 300 000 kronor. Tävlingen anordnas av Microsoft tillsammans med lokal it-leverantör och i Malmö är det Ricoh som kommer att stötta MOHV i flytten till modern it.

– MOHV har som mål att bli ett mer mobilt företag med mäklare som kan arbeta var som helst! Pärmar, foldrar och mappar ska ersättas av platta för de anställda. Möten mellan kontor och kollegor ska kunna ske via Lync. I ett modernt mäklarföretag är modern it en viktig del när det kommer till att attrahera nya medarbetare som tänker nytt, säger Nils Fredell, Regional IT Sales Manager på Ricoh Sverige.

Mäklarföretaget grundades 2012 och har vuxit till cirka 50 anställda och fyra kontor. De kommer nu att få modern it till ett värde av 300 000 kronor. Tävlingen är en del av ett nationellt initiativ som syftar till att ge företag möjlighet att kunna jobba var och när de vill, på vilken enhet som helst, och ändå ha tillgång till företagets resurser och dokument på ett säkert och strukturerat sätt. Med modern it möjliggörs ett mer flexibelt arbete. Genom att flytta ut ur datorn och in i molnet blir arbetet mer flexibelt.

– Det ska bli intressant att följa MOHVs utveckling den närmaste tiden när de tillsammans med Ricoh tar steget mot modern it. Vi ser fram emot resultatet och kommer följa arbetet nära, säger Annika Ferlin, Partner Marknadschef SMB, Microsoft Sverige.

Motivering:
”Nystartade och snabbväxande MOHV har ett starkt driv att ligga i branschens framkant, vilket gör dem till en självklar vinnare av It i världsklass. Microsoft och Ricoh ser fram emot att hjälpa MOHV att utveckla sitt

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.