I december utökade Mäklarringen verksamheten i spanska Costa Blanca och områdena Torrevieja och La Zenia, tillsammans med välkända spanienmäklaren Next Casa. Nu utökas verksamheten också till Costa Blanca Nord, Alicante, Altea och Benidorm. Dessutom startar Mäklarringen försäljning av bostäder på Cypern.

– Vi kan se att många svenskar fortfarande har ett stort intresse för att köpa bostad utomlands, däribland Spanien. Genom att öppna fler kontor spridda över hela landet blir det lättare för oss att leva upp till kundernas förväntningar på närhet och god lokalkännedom – två viktiga delar av lyckad bostadsaffär, säger Michael Irgens, ägare Mäklarringen Spanien.

Svenskarnas intresse för att köpa bostad utomlands är fortsatt starkt. Också i flera andra spanska orter är trenden positiv.

– Nerja, på spanska sydkusten, har blivit ett populärt resmål hos svenskarna tack vare områdets vackra natur. Här startar vi försäljningen den 1 februari. Under den senaste tiden har vi också sett ett ökat intresse för bostäder i både Estepona på Marbella och i Fuengirola, säger Michael Irgens.

Mäklarringen finns nu i Costa Blanca Nord, Costa Blanca Syd, Nerja, Benalmadena, Fuengirola, Calahonda, Marbella, Estepona samt på Gran Canaria och Mallorca. Den 1 februari startar också försäljningen av bostäder på norra Cypern, i lugna och naturnära områden.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.