Mäklarringen arbetar med bostadsannonsering tillsammans med Blocket Bostad och lanserar det nya konceptet Smart. En tjänst som sammankopplar bostäder med besökare i relevanta kategorier och rätt geografisk placering.

– Vi beräknar att Smart ska öka antalet unika annonsvisningar med omkring 15 000 i jämförelse med en vanlig bostadsannons och det vet vi har stort värde för våra kunder, säger Mats Limnefelt vd på Mäklarringen.

RobinSuwe_BlocketSmart känner av om den som besöker sajterna Blocket eller Klart.se är på jakt efter exempelvis inredning eller aktuell väderprognos i en viss stad och visar därmed aktuella bostadsförsäljningar i just det geografiska området.

– På det här sättet kan bostadsäljarna inte bara nå de som aktivt letar boende utan även de passiva. Genom Mäklarringen kan kunderna nyttja digitaliseringens möjligheter att på ett smartare sätt attrahera fler till visning, , säger Robin Suwe, affärsområdesansvarig på Blocket.

 

 
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.