BeatriceAskRegeringen vill skärpa regleringen av bolånemarknaden genom att bland annat införa obligatorisk sjudagars betänketid för bolåneerbjudanden och förbjuda paketering av bolån med andra finansiella tjänster.

Det framgår av ett debattinlägg från finansmarknadsminister Peter Norman och justitieminister Beatrice Ask på Dagens Industris debattsida på lördagen.

Man hänvisar till ett kommande EU-direktiv om bolån och regeringen menar att man kommer genomdriva att konsumenterna alltid ska ha rätt till sju dagars betänketid för att kunna genomföra olika långivares bolåneerbjudanden.

Ministrarna skriver bland annat att vissa långivare kräver att konsumenten accepterar en paketlösning, där kunden får låna till bostaden endast om hen även köper en eller flera tilläggstjänster. Ett sådant beteende minskar konkurrensen och låser upp konsumenten på ett oacceptabelt sätt. Det kommer alltså att bli förbjudet med de nya reglerna.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.