Utbudet av erbjudanden om att hyra i andra hand steg med elva procent under 2013 jämfört med 2012, enligt statistik från Blocket. Totalt hyrdes 61 000 boenden ut i andra hand i landet varav ettor stod för närmare hälften av utbudet.

Allra starkast utveckling hade Stockholm stad där utbudet ökade med 26 procent och där även snitthyrorna har nått rekordnivåer. Ettor och tvåor var under året 18 procent dyrare att hyra i andra hand jämfört med 2012. I dag är snitthyran för en etta i Stockholm stad 6 236 kronor jämfört med snittet i riket på 4 500 kronor.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.