Bostadsbeskattningskommittén föreslår att man ska avskaffa den kommunala fastighetsavgiften för hyresrätter om de används som bostäder. Enligt kommittén är hyresrätter skattemässigt missgynnade jämfört med ägda bostäder, det skriver svd.se.

Genom att avskaffa fastighetsavgiften skulle det öka incitamenten för att bygga fler hyresrätter, tror kommittén. Förslaget med slopad fastighetsavgift beräknas minska skatteintäkterna med 1,75 miljarder kronor om året.

Man föreslår även att beskattningen på oäkta bostadsrättsföreningar ändras. För att finansiera den borttagna kommunala fastighetsavgiften föreslår kommittén att taket för rot- och rutavdrag sänks från 50 000 kronor till 34 000 kronor per år.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.