Ytterstadsborgarrådet, Joakim Larsson, vill subventionera byggandet av bostadsrätter med vinster från fastighetsförsäljningar. Det rapporterar SVTs ABC.

I år ska Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder ta fram en strategi för det här, skriver tidningen Hem och Hyra. Tanken är att bygga i områden där hyresrätter dominerar.

– Vi vill att de bygger i områden där hyresrätten dominerar, till exempel Rinkeby och syftet är att få fler upplåtelseformer som gör områdena ännu mer attraktiva. När vi har visat att det finns en marknad hoppas vi att fler aktörer bygger bostadsrätter, säger Joakim Larsson till Hem och Hyra.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.