perjohnler-vd_swedebankSwedbank Franchise köper Svensk Fastighetsförmedling av norska DNB. Det innebär att Svensk Fastighetsförmedling nu ingår i samma koncern som Fastighetsbyrån.

– Ett plus ett ska bli tre. Konkurrensen blir allt hårdare och konsumenterna blir kunnigare och ställer allt högre krav. Och med den här affären vill vi bygga något riktigt bra för framtiden, säger Per Johnler, vd i Swedbank Franchise.

Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån har funnits länge på den svenska mäklarmarknaden och drivs båda som franchiseföretag. På kort sikt kommer verksamheterna drivas vidare som tidigare och kunderna kommer inte märka av några omedelbara förändringar. På längre sikt kommer det ske en samordning av företagen.

– Det är två företag som varit drivande på marknaden och som är lika på många sätt. Med duktiga medarbetare, liknande kunderbjudanden och lönsamma franchisekoncept. Tillsammans ska vi, med de samordningsfördelar som finns, bygga något ännu starkare och bättre, säger Per Johnler.

DNB har ägt Svensk Fastighetsförmedling sedan 2007 men väljer nu att sälja verksamheten då företaget inte längre arbetar med bolån på den svenska marknaden.

– Det här är en utmärkt lösning. Köparen har lång erfarenhet av mäklarmarknaden och har lyckats väldigt bra med Fastighetsbyrån. De vill nu bygga vidare och vi tror att det blir positivt för alla inblandade parter, säger Bjørn Erik Næss, finansdirektör i DNB-koncernen.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.