pasha_sabouriPriserna på bostadsrätter fortsätter att stiga, framförallt i de centrala delarna av våra storstäder, enligt statistik från Mäklarstatistik. Den senaste tre månadsperioden har priserna på bostadsrätter stigit med sex procent i riket, medan priserna har sjunkit med en procent senaste månaden. Priserna på villor ligger oförändrade under de senaste tre månaderna.

– Vi ser att priserna på bostadsrätter fortsätter att stiga. De objekt som kommer ut på marknaden säljs snabbt och många gånger innan ordinarie visning kommenterar ordföranden för Fastighetsmäklarförbundet Pasha Sabouri.

– Det är fortsatt litet utbud på marknaden vilket sannolikt har lett till den prisutveckling vi ser. Nu börjar snart helgerna och med det en lugnare bostadsmarknad. Redan i början av januari när de stora visningshelgerna kommer får vi en första bild av hur utbud och efterfrågan kommer se ut 2014. Min uppfattning är att utbudet i början av det nya året kommer vara snarlikt det vi sett senaste månaderna avslutar Pasha Sabouri.

Fakta:

Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 70 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs.

Läs mer på: www.maklarstatistik.se

 

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.